vineri, 11 decembrie 2009

Remember the times ...

"

Liceenii se folosesc de teatru impotriva drogurilor

30-03-2004


Duminica seara, la Teatrul "Podul" s-a desfasurat spectacolul "Cooperativa Haos", realizat de trupa de teatru a Liceului C.A. Rosetti, condusa de Andrei Vizitiu, student in anul IV la Actorie, UNATC, clasa profesorului Adrian Pintea. Scenariul ii apartine tot lui Andrei Vizitiu.

Spectacolul este povestea a trei tineri care se lupta cu drogurile, racolati fiind de un traficant lipsit de scrupule, al carui singur scop este cresterea profiturilor. Povestea este simpla, pentru a putea fi explicita, si se desfasoara pe parcursul a 40 de minute. Cei doi baieti, Anton (Toma Vasilescu) si Richie (Vladimir Ionescu), merg impreuna la deschiderea unui nou club, al carui patron este Gianni (Mihai Carstea). Acesta ii vede ca victime sigure si le ofera bauturi gratuit pentru a le castiga increderea. Acolo, ei o cunosc pe Theo (Corina Moise), care este dependenta de droguri de mai multa vreme. In aceeasi seara, in apartamentul fetei, cei doi baieti incearca pentru prima data heroina. Finalul spectacolului dezvaluie reintalnirea celor trei, cu promisiunea ca nu vor mai "lua" nimic. Inainte ca Gianni sa incheie spectacolul, fericit ca afacerea sa merge mai bine ca oricand si impartind seringi spectatorilor, o voce din off pronunta necrologul celor trei tineri.

Initiativa unicat

Scenariul lui Andrei Vizitiu a fost foarte bine primit de cei sapte actori, constienti de faptul ca drogurile sunt o problema foarte mare pentru tinerii din ziua de azi. Mesajul lor a reusit sa ajunga la spectatori, momentul de liniste dinainte de aplauzele de la final exprimand foarte bine reactia publicului. Corina Moise, Toma Vasilescu si Vladimir Ionescu au exprimat foarte bine succesiunea sevraj, transa, singuratate, disperare si resemnare. Din pacate, tinerii nu au beneficiat de nici un fel de sprijin financiar, ceea ce a daunat spectacolului, care ar fi trebuit sa fie realizat cu o productie mult mai complexa. Liceul Rosetti nu i-a ajutat in nici un fel, repetitiile desfasurandu-se in sali de clasa, printre banci. Singurul sprijin a venit din partea dirigintei unora dintre elevi, doamna Monica Ancuta.

vlad iorga. "

Ziarul Gardianul, 30 martie 2004.Pagina 15

Sometimes.....

Cam acum 5 ani a aparut :
Ne este dor de ce a fost? ? ? ? ? ?

Piesa Anti-Drog. Prima din tara.
Aici "decesul celor 3 actori principali".
Eu in timpul monologului....."galben..totul e galbenn,....eu sunt ..verde" :)) Prietenii stiu de ce :))
Dansul ce aduce....MOARTEA. Bestial..... Ce amintiri....